miércoles, 24 de abril de 2013

La Calaixera portarà a terme un nou projecte "A tu ritmo" gràcies a BBVA!

Ahir vam rebre el millor regal de Sant Jordi de part de BBVA! El Premi INTEGRA per a projectes innovadors de 50.000 € pel nou projecte "Al teu ritme"! 



El Premi INTEGRA BBVA, que aquest any celebra la seva cinquena edició, ha recaigut en la iniciativa "Galega de Economía Social", premiada amb 200.000 €. Aquest grup d'entitats té com la finalitat la integració laboral de persones amb discapacitat física. 

En aquesta cinquena edició del Premi INTEGRA de BBVA s'ha volgut destacar la labor d'altres sis projectes innovadors amb dotacions de fins a 50.000 € a cadascun. 

Les següents iniciatives han estat reconegudes pel seu treball per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat:
Felicitats a tots els nostres companys que estan en el llistat de guanyadors!

En els propers mesos, gràcies al premi INTEGRA, farem una obra important per obrir-nos cap al Passeig Maragall i comparem una furgoneta!

Ens agradaria donar les gràcies a BBVA i el jurat per confiar en nosaltres i també reconèixer i agrair l’esforç diari dels nostres missatgers: Encarna, Sebastián, Manuel, Alfonso, Cristina, Manuel, Esther, Ana Isabel, Albert, Jordi i moltes persones més que s'han implicat en tot aquest projecte! 

Especialment ens agradaria destacar el labor del CET Apunts que ens va donar la formació inicial de missatgeria!

martes, 23 de abril de 2013

Codi QR

Ja pots entrar en el nostre codi QR i tenir totes les notícies de La Calaixera sempre quan necessitis!


Un petit regal per Sant Jordi només per tu!

Amics i amigues, només avui si compartiu aquest enllaç o us feu seguidors del CET La Calaixera pel facebook, us espera una petita llibreta feta a mà per persones amb malaltia mental a Passeig Maragall 124!


Feliç Sant Jordi!


Vine a comprar la teva rosa solidària a Passeig Maragall 124!

T'esperen llibretes artesanes i productes fets a mà pels treballadors del nostre centre especial de treball.

T'hi esperem! 

jueves, 18 de abril de 2013

Parades de Sant Jordi


Ja tenim els llocs de les parades de Sant Jordi. Aquí els teniu!

- Passeig Maragall, 124. Seu d'Arep.
- Passeig de Gràcia, 95.
- Avinguda Meridiana, 386 (cantonada amb Fabra i Puig).
- Plaça de Sarrià.

T'hi esperem!!!

martes, 16 de abril de 2013

Que significa una entitat sense ànim de lucre avui en dia?

Fa uns dies vam estar parlant amb el nostre nou comercial Jordi sobre el significat de ser una entitat sense ànim de lucre. No és fàcil explicar la diferència entre un centre especial de treball sense ànim de lucre o amb ànim de lucre. I uns dies més tard ens acaba d'arribar aquest artícle de Pau Vidal "Sense ànim de lucre vol dir plenament compromesos amb la societat". 

Aquí us deixem una part de l'article per reflexionar: 
“Què vol dir sense ànim de lucre? Que no necessiten ingressos com qualsevol empresa?”. Evidentment, és cert que les entitats del tercer sector, com qualsevol altra organització,necessiten ingressos per sobreviure i poder complir la seva missió; però la diferència fonamental és que aquests diners són instrumentals, i la raó de ser de les organitzacions no lucratives és el compromís amb la societat; és a dir, treballar per a la millora social o la millora de la convivència. Aquest compromís amb la causa (sigui ambiental, educativa, social, cultural, de cooperació internacional etc.), és el motiu pel qual les persones escullen una forma jurídica no lucrativa pels seus projectes enlloc de fer-ho amb una forma mercantil clàssica. En la seva activitat no busquen el repartiment dels beneficis a uns accionistes particulars ni generar un patrimoni que deixar als seus hereus.
Aquest fort compromís social és el que les entitats no lucratives hem de posar en evidència amb força perquè és el que diferencia i dóna valor a les entitats. Els milers d’organitzacions no lucratives que existeixen al nostre país són el resultat de persones compromeses amb la societat que han decidit lliurement apostar per la societat per sobre dels beneficis personals que poguessin generar els seus projectes. La força d’aquest compromís es manifesta tant en els emprenedors socials que han creat les associacions, fundacions i cooperatives d’iniciatives socials existents; com en els milers i milers de persones que treballen en aquestes organitzacions, conciliant diàriament carrera professional i compromís social. (Pau Vidal, 12 d'Abril de 2013: http://www.tercersector.net/?p=940&lang=ca)

viernes, 12 de abril de 2013

Els límits estan a la ment!


A vegades podem tenir la sensació que no podem arribar més lluny. Les persones amb malaltia mental lluiten contra les barreres mentals creades per la pròpia societat. 

Però la majoria dels límits estan la nostra ment. Aquí us deixem un vídeo per trencar les nostres pors i barreres per a poder avançar. 


miércoles, 10 de abril de 2013

Tothom tenim el dret d'equivocar-se!


Ja fa 3 anys que vam apostar pel canvi de model de gestió al nostre centre especial de treball La Calaixera.

Els "usuaris amb malaltia mental" han passat a ser "treballadors" amb drets i responsabilitats amb el dret d'equivocar-se i prendre les decisions. 

Compartim la visió del David Soler i no oblidem mai que tothom tenim el dret d'equivocar-nos! 

lunes, 8 de abril de 2013

Recollida d'aliments pel barri de Sagrera!



Com cada any, la Comissió de Som Aquí de l'Associació AREP participa amb la recollida d’aliments pel barri de la Sagrera, des de ja fins al dia 19 d’Abril farem la recollida al club social a Passeig Maragall 124 de 8:00 a 19:00 hores de dilluns a dijous i de 8:00 a 18:30 hores els divendres.

El dia 20 d’Abril estirem a la Plaça Hispano-Suïssa juntament amb el Ping Pong per Tothom de 10:00 a 18:00 hores.

Moltes gràcies pel teu ajut!!

Comissió Som Aquí

jueves, 4 de abril de 2013

Una nova mirada gràcies als professors d'EADA




Durant l'any 2012 - 2013 l'equip tècnic de la Calaixera ha passat per un procés de coaching, dirigit pels professors del Departament de Direcció de Persones d'EADA. 

Gràcies a aquest procés hem pogut prendre més consciència sobre la missió i visió de La Calaixera i sobretot l'organització interna per a complir els objectius marcats. 

Una de les persones que ens ha acompanyat en aquest llarg camí de forma totalment desinteressada, és la professora i coach Lucía Langa - directora del Departament de Direcció de Persones a EADA - presenta el dia 10 d'Abril el llibre "Inteligencia Creativa" conjuntament amb el Franc Ponti.